Film ve Dizi Karakterlerinin Tarzları: En Şık Dizi Karakterleri

Film ve Dizi Karakterlerinin Tarzları: En Şık Dizi Karakterleri

Burak YILDIRIM tarafından tarihinde gönderildi

Diziler ve filmler kendimize ayırdığımız vakitlerin yegâne kurtarıcıları. Hem günlük hayattaki sohbetlerimize konu oluyorlar, hem günlük vaktimizi değerlendirmemize yardımcı oluyorlar. Özellikle Türk dizi ve filmleri Dünya çapında büyük bir pazar payına ve izlenmeye sahip. Haliyle prodüksiyonlarda bir o kadar pahalı.

Dizilerin bazı kitlelerde yeri o kadar başka ve insanları o kadar etkileyebiliyor ki, karakterinizde parçalar bile barındırabiliyorlar. Hal böyle olunca bazen konuşmalarımıza, kararlarımıza hatta kombinlerimize bile diziler sayesinde karar verebiliyoruz.

Durum böyle olunca bazı dizi oyuncuları yeri geliyor modaya yön bile verebiliyor. O kadar etkileyici ve güzel giyiniyorlar ki bir sonraki rollerinde kötü birini bile oynasalar biz onları o şık ve estetik halleri ile hatırlıyoruz. Bu yüzden Markastok’un bu haftaki blogunda efsane dizilerimizin en şık karakterlerini inceleyeceğiz.

Bihter Ziyagil (Aşk-ı Memnu)

Listemizde herhangi bir en şık ya da en az şık kriteri bulunmuyor. Fakat bir sıralama olsaydı Bihter Ziyagil kesinlikle birinci sırada olurdu. Dizinin bir iki bölümü değil her bölümü şık bir karakter diyebiliriz. Bihter Ziyagil, zarif ve sofistike tarzıyla dikkat çeken adeta bir moda ikonu. Onun giyim seçimleri her zaman incelikle düşünülmüş ve özenle kombinlenmiş. Beren Saat’in zarif oyunculuğu ile de oldukça uyuşuyor.

İster kışlık ister yazlık elbiseler ya da o köşk ortamında giyilen mükemmel abiyeler Bihter Ziyagil karakterini uzun yıllar unutturmayacak bir yerde tutuyor.

Mira Beylice (Medcezir)

Moda hakkında bir liste yapıp içine Serenay Sarıkaya’yı koymamak elbette olmaz. Enerjik karakteri ve güzel oyunculuğu bir kenara, giyimi ve her bölüm seçilen farklı kombinleri herkesi etkiliyor. Mavi markasının uzun yıllar reklam yüzü olan Sarıkaya Mira karakteri ile de özellikle günlük giyimde tüm Türkiye’de büyük yol göstermiş bir karakter.

Onun o hararetli davranışlarıyla cuk oturan kıyafetleri, dizi kombini dendiğinde akla gelen ilk 5 karakterden biri yapıyor.

Eyşan (Ezel)

2009-2011 tarihlerinde yayın yapan efsane dizi Ezel, hala herkesin açıp açıp beğenerek izlediği bir dizi. Prodüksiyonundan konusuna, oyuncu kadrosundan hikayesine kadar çok detaylı bir iş. Bu efsane kadro ve hikayeye birde Cansu Dere’nin zarif oyunculuğu eklenince kalite daha da artıyor.

Dizideki Eyşan karakteri öyle bir etki yarattı ki adeta lugata “Eyşanlık” diye bir kelime eklendi. İhanet etme anlamına gelen bu kelimeye katılmayıp Eyşan’a hak verenlerde var. Ancak tüm ülke bu konuda “Eyşan Haklı/Haksız” diye ikiye bölünmüş olsa da herkes şu konuda hem fikir: Eyşan inanılmaz şık bir karakter. O zengin tavırlar, seçilen harika elbiseler, Cansu Dere’nin adeta podyumda gibi elbiseleri taşıması gerçekten en şık dizi karakterlerinden biri yapıyor.

Ayrıca dizi boyunca taktığı şık takılar onu unutulmaz hale getiriyor.

Sühan (Cesur ve Güzel)

Türk dizi tarihinde biri şık ve farklı bir kombin görmek istiyorsa kesinlikle Sühan karakterine bakmalı. Google’a Sühan Korludağ yazdıktan sonra bile ilk tamamlanan arama “Sühan Korludağ Style”. Arama motoru bile stilini taktir etmiş diyebiliriz.

Tuba Büyüküstün’ün dizideki farklı tarzı, kısa saçları ve her bölüm inanılmaz yakışan ilginç tarzları ile dizinin hikayesi bir yana, Sühan’ı izliyorsunuz. Bir yerden sonra “Acaba bu bölüm ne giyecek?” diye soranları bile biliyoruz. Türk dizi tarihinde en tarz karakterler arasında uzun yıllar duracak bir karakter.

Defne Topal (Kiralık Aşk)

Yaz dizilerinin o sevimli ve tatlı oyuncusu Elçin Sangu, bu dizide de kendini herkese sevdirmişti. Dizide özellikle iki farklı hayat yaşayan Defne ev halinde oldukça normalken iş hayatında ne kadar da şık ve elegant olduğunu çok iyi oynuyor. Özellikle izleyen kadınların kendinden bir parça bulduğu bu karakter, ofis kombinlerinde uzun dönem birçok kişiye fikir babalığı yaptı diyebiliriz.

Gülfem Sipahi (Güllerin Savaşı)

Gülfem Sipahi nerede diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Elbette bu liste Gülfem Sipahi olmadan olmaz. Onun o şık ve elegant tavırları harika kombinleriyle gerçekten herkesi büyülemişti. İster rengarenk şık elbiseler giysin ister soğuk ve sade, Gülfem Sipahi (Canan Ergüder) stil dünyasında ve cemiyet hayatında ciddi bir kombin örneği olarak tarihe geçmiştir.

← Daha eski yazı Daha yeni yazı →

News

RSS

Tarzınızı Yenileyin: 2024 İlkbahar/Yaz Moda Rüzgarıyla Buluşun

Tarzınızı Yenileyin: 2024 İlkbahar/Yaz Moda...

By Burak YILDIRIM

Baharın gelmesiyle birlikte, ailemizle yapabileceğimiz birçok keyifli aktiviteye hazırlanma zamanı geldi. Bu sezon, doğa yürüyüşleri yapmak, piknikler düzenlemek veya...

Devamını Oku
Karlar Altında Sıcacık Anılar: Sevdikleriniz İçin En İyi Kış Hediyeleri

Karlar Altında Sıcacık Anılar: Sevdikleriniz...

By Burak YILDIRIM

Kış mevsimi sadece soğuk ve kar demek değildir; aynı zamanda birçok eğlenceli aktiviteyle doludur. Kayak yapma, buz pateni, kar...

Devamını Oku